PTG Werkbladen

Middels PTG wil ik zorg toegankelijker maken. Om deze reden heb ik mijn meest gebruikte werkbladen hieronder gratis aangeboden.

Zodat jij zelf of met jouw therapeut aan de slag kunt. Of als jij zelf hulpverlener bent mag je hier ook gerust gebruik van maken.

Veel succes!

G-schema


Het G-schema kan je helpen om bepaalde situaties te analyseren waarin je lastige emoties, negatieve gedachten of niet helpend gedrag ervaart bij jezelf. Het maakt je bewuster en kan je helpen om dit te veranderen.

Exposure Plan


Het Exposure Plan is een manier om je angsten uit te dagen en dit structureel bij te houden. Psychologen noemen het aangaan van angsten ook wel exposure. Je test hierbij telkens je angstige voorspelling. Dit vergroot het leereffect!

Stay on Track Plan


Het Stay on Track plan is een plan dat je kan invullen als je bijna klaar bent met jouw therapie. Je maakt als het ware een samenvatting van je belangrijkste krachten en inzichten. Het kan je meer houvast bieden om straks weer ‘alleen verder te gaan’. Met het doel jou op het juiste pad te houden na de therapie!