Het is tijd voor een nieuwe vorm van zorg

Het probleem

Veel mensen wachten te lang met het inschakelen van psychologische zorg. Het is dan ook vaak een grote stap om hulp te zoeken. En als je die stap eenmaal genomen hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk geholpen worden.

Helaas is dit meestal niet de realiteit. De GGZ is overvol: de wachttijd is lang en veel mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd. Daarnaast wordt het aantal mensen met psychische klachten steeds groter.


Waarom is het nodig?

Psycholoog to go is opgericht vanwege een ontevredenheid over de manier waarop psychische zorg geregeld is in Nederland. Ik werkte (en werk nog steeds) bij verschillende GGZ instellingen en liep daar tegen een aantal problemen aan. Zoals de lange wachttijden, onnodige administratieve lasten, stigmatiserende diagnoses, het lange intakeproces en een beperkte privacy en transparantie.

Ik vond dit zelf niet prettig, maar ook helemaal niet prettig voor de cliënt. Ik dacht: dit moet én kan toch anders? Ik besloot er iets aan te gaan doen en richtte mijn eigen onderneming op.

Missie

Met Psycholoog to go wil ik ervoor zorgen dat psychologische zorg toegankelijker en vriendelijker wordt. Zodat je sneller en gemakkelijker de juiste hulp krijgt die je nodig hebt, net zoals je een afspraak maakt bij de kapper of fysiotherapeut. Want als mensen sneller hulp krijgen bij de eerste klachten, kan een stoornis in veel gevallen voorkomen worden. Dit wil ik bereiken door psychologische zorg op een laagdrempelige manier op locatie aan te bieden in Amsterdam.

Je hoeft daardoor niet naar de huisarts, een ggz instelling of op een wachtlijst te staan, maar wordt geholpen waar en wanneer jij dat prettig vindt. Om klachten te verminderen én te voorkomen. 

Ben jij geïnspireerd door deze vernieuwde aanpak?
Neem gerust contact met mij op.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Psycholoog To Go is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.