Voor wie is PTG geschikt?

Dorianne Hoek

Voor wie is PTG geschikt?

Bij Psycholoog to go is het niet nodig om een diagnose of verwijsbrief van de huisarts te hebben om in behandeling te komen. Om de juiste zorg te verlenen zal er tijdens het eerste gratis telefonische kennismakingsgesprek gekeken worden of ik jou de juiste zorg kan bieden en jij een klik ervaart. Na wederzijds goedkeuring zal er een eerste sessie worden ingepland.

Psycholoog to go is geschikt voor mensen die last hebben van lichte tot matige psychische klachten of die dit willen voorkomen. Je kan goed geholpen worden bij o.a. somberheid, angst, paniek, stress, onzekerheden, eenzaamheid, keuzeproblemen of als het contact met anderen niet goed verloopt. Lees hier onder meer.

Bij deze hulpvragen kan ik je goed helpen


Ik voel me angstig of in paniek

Ik heb last van angsten, bijvoorbeeld paniekaanvallen, angst over wat anderen van mij vinden, angst over wat er kan gaan gebeuren of een specifieke angst. Ik ga hierdoor bepaalde activiteiten of plekken uit de weg waardoor mijn wereld steeds kleiner wordt.

Ik voel me somber

Ik voel me down, ik heb weinig energie en motivatie om dingen te doen. Ik heb last van negatieve gedachten over mezelf, de wereld of de toekomst. Hierdoor wordt het steeds zwaarder om de dagelijkse dingen te doen.

Ik heb last van stress (burn-out)

Ik ga snel over mijn grenzen heen. Ik ben uit balans geraakt. Ik heb last van burn-out klachten of ik maak me zorgen dat ik deze zal gaan ontwikkelen.

Het contact met anderen verloopt niet goed

Ik merk dat het contact met anderen vaak niet goed verloopt. Ik merk dat ik andere verwachtingen heb van de ander. Soms voel ik me boos, jaloers of teleurgesteld. Ik zou graag willen leren hoe ik beter mijn eigen behoeftes en wensen kan bespreken.

Ik weet niet wat voor keuzes ik moet maken

Ik zou graag met iemand willen onderzoeken wat voor keuzes ik moet maken. Ik weet niet goed wie ik ben en wat ik wil. Dit kan spelen op verschillende vlakken (werk, relaties, vrije tijd).

Ik voel me alleen/eenzaam

Als ik met andere mensen ben lukt het me niet goed om verbinding te maken of mezelf te zijn. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik niet zo goed wordt begrepen en voel ik me eenzaam. Ik krijg hierdoor niet de steun die ik nodig heb.

Voor wie is PTG niet geschikt?

Psycholoog to go kan jou helaas niet de juiste hulp bieden als je last hebt van:

  • een psychose
  • zelfmoord plannen
  • ernstige verslavingsproblematiek
  • een complex trauma
  • ernstige vormen van persoonlijkheidsproblematiek
  • als je medicatie nodig hebt

Als je je hierin herkent is het belangrijk om contact op te nemen met de huisarts. Indien Psycholoog to go jou niet de juiste hulp kan bieden, zal ik altijd met je meedenken waar je wel de juiste hulp zou kunnen krijgen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Psycholoog To Go is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.