Introductie

Welkom bij mijn eerste blog. De eerste blog die ik ooit in mijn leven heb geschreven, haha šŸ˜‰

Mocht je nog niet weten wie ik ben, mijn naam is Dorianne en ik ben de oprichtster van Psycholoog to go (PTG). Als Psycholoog to go bied ik wandel consulten aan op locatie in Amsterdam, zonder wachttijd. PTG staat voor snelle en persoonlijke zorg, met als doel psychologische zorg toegankelijker en vriendelijker te maken.

Deze blog, genaamd Veilige Plek, heb ik in het leven geroepen omdat ik graag een plek wil creƫren waar mensen hun persoonlijke verhaal kunnen delen.

Het is een online plek waar jij anoniem jouw verhaal kunt delen over jouw mentale gezondheid. Het doel is om elkaar te helpen kwetsbaarheden te delen en krachtiger te worden.

Ik zal je uitleggen waarom.

Jezelf kunnen uiten en je kwetsbaarheden kunnen delen, is vaak de start van een helingsproces.
Je laat jezelf zien en ervaart (h)erkenning. Daardoor voel je: ik ben niet de enige, ik ben niet gek en ik ben niet alleen. Hierdoor ontstaat verbinding. Je voelt je gezien en gehoord. Dat is een belangrijke basisbehoefte van de mens. En ook ƩƩn van de belangrijkste ingrediƫnten van therapie en intieme relaties.

We willen allemaal gezien en gehoord worden, gevalideerd worden.

Ik weet natuurlijk niet wie jij bent. Maar ik weet wel dat ik in jou geloof. In jouw kracht en kwaliteiten. Dat jij van nature goed bent. Gewoon zoals je bent, met al je kwetsbaarheden erbij. Want kwetsbaarheid is niet zwak, het is juist kracht die je nodig hebt om verder te komen.

Dat ervaarde ik onlangs nog heel duidelijk bij een cliƫnt. Tijdens een oefening verbond hij zijn kleine, kwetsbare kind met zijn volwassen zelf. Hij zei me; zonder zwak bestaat er geen sterk en zonder sterk bestaat er geen zwak. Er ontstond eenheid en balans in zichzelf.

Ik realiseerde me dat hij alles al in zich had om verder te kunnen groeien en helen. Is dat niet magisch?

Wat ik hiermee wil zeggen is: dat alles zit ook in jou. En dat mag gezien worden. Je bent het waard om die ruimte in te nemen. Ik wil je daarom van harte uitnodigen om jouw verhaal in te sturen (lees hieronder hoe het werkt) als je die behoefte voelt. Het zal je krachtiger maken maar ook anderen helpen.

Meedoen?

Stuur een mail met jouw verhaal naar dorianne@psycholoogtogo.nl. Je kunt gebruik maken van de volgende leidraad: start met wie jij bent, deel daarna jouw verhaal (hetgeen waar je mee worstelt/tegen aanloopt) en sluit positief af met jouw boodschap of tips/advies aan de lezer. Optioneel mag je een foto toevoegen bij jouw verhaal. Geef ten slotte aan of je anoniem wil blijven of niet.

Als je wil reageren op een (gast)blog is dat zeer welkom. Je kan onderaan een reactie plaatsen. Zorg er wel voor dat je altijd respectvol blijft en elkaars krachten stimuleert. Beledigende of kwetsende reacties worden verwijderd.

Met liefde, Dorianne


← terug naar het overzicht

Plaats een reactie